Kraamcadeautjes voor meisjes

Indien er een kindje wordt geboren, in dit geval een meisje, is dat natuurlijk een blijde gebeurtenis, waarop men al negen maanden heeft gewacht. De ouders, oma's en opa's en naaste familie zullen trots zijn op de kleine meid. Ook de familie en kennissen en vrienden worden natuurlijk op de hoogte gebracht. Dit wordt vaak gedaan door middel van een geboortekaartje. Wanneer men als ouders, niet te veel en te lang, een aanloop wilt hebben aan huis, zal men, wat vooral tegenwoordig vaak wordt gedaan, een kraammiddag organiseren. Op het geboortekaartje staat dan de plaats, datum en tijd van de kraammiddag. Dan worden alle vrienden en kennissen op die ene middag verwacht. Dan heeft men geen aanloop aan huis wat, als men veel kennissen heeft en vrienden en een grote familie, weken zou kunnen duren. Daar heeft men vaak na een week al geen behoefte meer aan. Het zijn natuurlijk wel de naast familieleden die snel langs willen komen. Daar is natuurlijk geen bezwaar tegen. Zodra de moeder uitgerust is zal men het geboren meisje zeker willen bewonderen. 

Kraamcadeautjes Het uitkiezen van een kraamcadeautje, in dit geval voor een meisje, zal niet moeilijk zijn. Toch zou je er een persoonlijk cadeautje van kunnen maken. Je kunt bijvoorbeeld op een rompertje of kleertjes de naam van de baby laten plaatsen met daaronder bijvoorbeeld opa en oma. Wanneer men aan een baby, in het eerste stadium dat ze ter wereld is gekomen, een knuffel geeft, met eventueel de naam erop, dan zal men deze vaak als een lievelingsknuffel weten te waarderen. Ook kan men een drinkbeker en bordje geven met de naam er op. Nu zullen deze in eerste instantie niet gebruikt kunnen worden maar zodra men eraan toe is kan men er gebruik van maken. Er zijn te veel mogelijkheden om die allemaal op te noemen. Indien er meerdere kinderen zijn dan zou men als suggestie op het geboortekaartje en klein envelopje kunnen afbeelden dat dan wil zeggen dat een geldbijdrage gewenst is. Men heeft dan al veel babyspullen die men kan gebruiken. Kraammiddag Het zijn vooral tegenwoordig de moderne ouders die een kraammiddag organiseren. Heeft men een grote tuin dan zou dat thuis georganiseerd kunnen worden. Ook moet het dan in de zomer plaats vinden want als het koud is kun je moeilijk de gasten buiten ontvangen. Wanneer dat dus niet mogelijk is zal men voor een kraammiddag vaak uitwijken naar een zaaltje om dat te houden. Op deze manier heeft men geen rommel thuis en zal, wanneer het is afgelopen en men gaat naar huis weer thuiskomen in een opgeruimd huis. Wel zal men veel cadeautjes hebben die men op zo'n middag krijgt. De gasten, die de kraammiddag bezoeken, moeten voldoende gelegenheid krijgen om naar de baby te kijken. Het kan allemaal zeer gezellig zijn met een hapje en een drankje na de beschuit met muisjes.
Bekijk de Kraamcadeau Online voor meer informatie.


Delen