Van Japanse traditie naar een onmisbare eye-catcher!

Wie aan een kimono denkt, denkt waarschijnlijk aan het traditionele Japanse kledingstuk. Aan de Japanse vrouwen met een 'knoetje' in het haar welke gehuld zijn in een satijnen 'badjas' met bijzondere printen. Vaak in het zwart en rood. Niet bijzonder hip in de Westerse wereld. Dit traditionele beeld wordt langzaam maar zeker bijgesteld, omdat we de kimono ook buiten Japan tegen komen. Eerst maar even duidelijk; wat is een kimono precies? Een kimono is een losse mantel, vaak een recht model, met wijde mouwen welke dichtgeknoopt wordt met een koord of een ceintuur. Een kimono heeft veel gelijkenissen met de badjas die wij kennen, maar over het algemeen heeft een kimono veel meer gebruiksmogelijkheden.  Voor iedere gebruik zijn er veel verschillende modellen, materialen en stoffen. Vaak zit er een ceintuur passend bij de kimono, maar u kunt er ook voor kiezen een ander ceintuur te gebruiken om het outfit nog origineler te maken. Gebruikt u uw kimono over uw nachtkleding, dan is een fleece-stof of badstoffen kimono heerlijk om te dragen. Zeker in de wintermaanden, waarin u heerlijk in de bank kunt hangen, zonder dat u het gevoel hebt alleen maar in uw pyjama te zitten. Tijdens een bezoekje aan de sauna is een badstoffen kimono een goed alternatief voor een handdoek welke normaal gesproken gebruikt wordt.  Een kimono geeft u alle seizoenen het jaar plezier, want wordt u ook niet heel vrolijk van het idee om in de zomermaanden relaxed te flaneren over het strand? Met kleurrijke kimono met bijvoorbeeld een dessin van palmboompjes of een fleurige bloemenprint waant u zich al gauw in een tropisch paradijs. Een kimono is namelijk erg geschikt om als omslagmantel over een bikini of badpak te dragen. Stoffen die hierbij vaak gebruikt worden zijn viscose en licht geweven katoen.  Een kimono is niet alleen praktisch, maar ook ontzettend fashionable. In heel veel winkels zijn er steeds meer en meer kimono's te zien. En dat is niet zo vreemd als u bedenkt dat een kimono vrijwel iedere vrouw past. Zo'n 'one size fits al' scheelt ongetwijfeld veel frustratie in het pashokje of voor de spiegel thuis. Een kimono is al gauw een eye-catcher bij uw outfit. Stel u voor; stoere laarsjes, met daar boven een broek en shirt in één kleur gecombineerd met een knaller van een kimono? Of juist een opvallende basis, waarbij u het outfit afmaakt met een kimono in één kleur. Niet onbelangrijk, om de prijs hoeft u de aanschaf van een kimono zeker niet te laten; wat speurwerk in webwinkels laat zijn dat er kimono's zijn voor iedere portemonnee. Bekijk de TA-HWA The Oriental Art & Gift Company voor meer informatie


Delen